SEOYapay Zeka

Google, Ana Arama Arayüzünde SGE’den Yapay Zeka Özetlerini Test Etmeye Başladı

Google Search Labs SGE özelliğine dahil olmayan bazı kullanıcılar artık arama sonuçlarında Yapay Zeka (AI) tarafından oluşturulan özet cevapları görebilecek.

Bir Google sözcüsü Search Engine Land’e yaptığı açıklamada, bunun ABD’deki küçük bir arama trafiği yüzdesi üzerinde test edilen bir deneyim olduğunu belirtti.

Google, Mayıs 2023’te, kullanıcıların Yapay Zeka tarafından oluşturulan özetleri görmesi ve kullanması için kaydolabilecekleri bir Search Labs bölümü açtı. Artık ABD’deki bazı kullanıcılar, bu yapay zeka yanıtlarını özel olarak görmeyi tercih etmeden de görebilecekler.

Kullanıcılar Ne Görecek?

  • Google, Yapay Zeka özetlerini ABD’li kullanıcıların küçük bir kısmına gösterecek.
  • Google, ilk olarak, “boyalı duvarlardaki lekeleri nasıl çıkarırım?” gibi, çeşitli web sayfalarından bilgi edinmenin yararlı olabileceği daha karmaşık sorulara ve konulara odaklanıyor.
  • Google, bu testlerde kullanıcıya getirilen kalite ve değerde yüksek bir güvene sahip olduğunu belirtti. Genel olarak Google, Yapay Zeka özetlerini, gerçekten faydalı olduğunda ve insanların bugünkü arama deneyimlerinden daha iyi bir yanıt alacağı durumlarda göstereceğini açıkladı.
  • Google birkaç farklı seçenek test edecek. Kullanıcıların bu testte gördüklerinin hepsi bu aşamada yaygın olarak kullanılmayabilir.

Google Neden Şimdi Test Ediyor?

Google, özellikle SGE’ye kaydolmamış kullanıcılardan geri bildirim almak istediklerini açıkladı. Bu sayede Google, bu teknolojinin daha genel bir kitle için nasıl yararlı olacağı hakkında bilgi edinebilecek.

Reklamlar

Google, bu yeni Yapay Zeka özeti deneyimlerinde ve etrafında reklam göstermeye devam edecek.

SEO Etkisi

  • Bu Yapay Zeka yanıtları hem organik hem de standart arama reklamlarını aşağı itebilir. Google’ın kaynakları nerede gösterdiğine ve reklamları nereye yerleştirdiğine bağlı olarak sitenize daha az veya potansiyel olarak daha fazla trafik gelebilir. Muhtemelen bu deneyimler sitelere, mevcut Google Arama sonuçlarına kıyasla daha az trafik çekecektir.

Google’ın bu özelliği tam olarak ne zaman kullanıma sunacağı henüz belli değil. Ancak artık AI özetlerini görmek için SGE labs’e dahil olmanız gerekmiyor. Google, bu özelliği gerçek kullanıcılarla test ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu